Angryfox        
Results 1 to 16 of 16

Thread: v5 Dropin stopped working

  1. #1
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default v5 Dropin stopped working

    Good morning

    My v5 Dropin stopped working.
    • I had a protected 18650 in my 6P and first thought the battery is empty.
    • The battery wasn't empty because with an incan LA the battery is ok.
    • Since then my v5 Dropin doesn't work anymore no matter what battery configuration.
    • Polarity was always right.


    What could that be?

    Kind regards,
    HP

  2. #2
    Flashaholic
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    392

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Have you tried a different battery or your drop in in a different host ?

    Cleaning the brass ring ?
    Last edited by Croquette; 06-29-2017 at 05:24 AM.

  3. #3
    peter yetman's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    North Norfolk UK
    Posts
    2,898

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Maybe the switch?
    Remove the tailcap and short the -ve side of the battery to the clean metal on the body.
    Ceratinly try another cell or two 18350s.
    Good luck,
    P

  4. #4
    Flashaholic* KITROBASKIN's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    2,964

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Is it somehow on a very low mode that does not look like it is on? Can you get it into programming?

  5. #5
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    • I tried another switch,
    • another battery,
    • another head/bezel.


    Only I didn't try another body because I have only one old 6P classic but with two different extenders. It's not in a extreme low mode. It's dead.

  6. #6
    peter yetman's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    North Norfolk UK
    Posts
    2,898

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    How very disappointing, time to send it back to Oregon?
    P

  7. #7
    Flashaholic* xdayv's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Philippines
    Posts
    1,815

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    have you tried on an IMR battery?

  8. #8
    Flashaholic* Moddoo's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Minnesota
    Posts
    1,243

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Dan is out of town right now.

    We will take care of you.

    Feel free to message me to discuss your options from switzerland.

  9. #9
    Moderator


    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Penn's Woods
    Posts
    6,699

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    That response, Moddo, is one of the reasons I purchase Oveready products. That, and they kick butt...

  10. #10

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Quote Originally Posted by Fuchshp View Post
    My v5 Dropin stopped working.
    Sorry for the difficulty and delay, we'll get you fixed up. PM sent with options.

    Thanks everyone for jumping in!
    Last edited by ElectronGuru; 07-07-2017 at 02:56 PM.
    Control the Dark

    OR Facebook | OR Forum
    | OR Insider | OVEREADY.com

  11. #11
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Good Morning Dan, Moddoo, Croquette, Kitrobaskin, Peter, Dave and Scout24

    Thanks for the help in troubleshooting. Your customer service ist outstanding, Dan & Moddoo. Surefire pales....

    My v5 dropin sees a lot of use. I enjoy using old Surefire hosts with this dropin. While the v5 is in repair the LX2 sees a lot of use. In my eyes the LX2 is together with the Z3 the most beautiful light.

    Kind regards
    HP

    Kind regards,
    HP

  12. #12
    Flashaholic* KITROBASKIN's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    2,964

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Thanks for the update; hoping to hear a follow through as well. In a retail world of low expectations and 'good enough', the Oveready Team rises above the clatter.

    The Z2 body from Oveready is absolutely desirable and seems to bring the biggest smile from this everynight-user. Perhaps the Z3 is fifty percent more satisfying?

  13. #13
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    There's word that Oveready plans to make Z2 bodies again. I'm going to buy one and a Z1 body too. ETA I don't know...

  14. #14
    Flashaholic* KITROBASKIN's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    2,964

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    Yes indeed. Here is a video I put together back after the initial release. Start on 1 minute 37 seconds for the Z2 bodies. Definitely a worthy host for a V5 dropin.

    https://m.youtube.com/watch?v=amIPT5fiEkI
    Last edited by KITROBASKIN; 07-10-2017 at 09:03 AM.

  15. #15
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    I've sent the dropin in before summer holidays. During the last two weeks or so I asked twice per PM if it arrived. Eventually I will hear from you. As for now I write it off.

  16. #16
    Flashaholic*
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lucerne, Switzerland
    Posts
    1,040

    Default Re: v5 Dropin stopped working

    My dropin arrived at OVEREADY and everything is ok. Dan was (still is) very busy because of the success of the BOSS.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •