Wurkkos

IMALENT new product MS03 13000 LUMEN FLASHLIGHT

richbuff

Well-known member
CPF Supporter
Supporter
Joined
Nov 21, 2014
Messages
2,184
Location
Prescott Az
Samsung 40T with solder blob powered up the lights, but turbo red light problem with both of my MS03 and all four of the 40T blob top cells. Clean up glue at seal between head and tube and tighten did not solve the problem. Also, I had difficulty getting the extra long Imalent cells to power up the lights, even with tightening both the head and tail by hand as tight as I could. I removed the white plastic that was protruding from the positive button of the Imalent cells with a razor blade, and that solved both problems: the turbo red light problem and the difficulty with getting contact to power the lights were both solved. I can use the solder top cells in my other 21700 lights.
 

richbuff

Well-known member
CPF Supporter
Supporter
Joined
Nov 21, 2014
Messages
2,184
Location
Prescott Az
Amaretto just posted his comprehensive and valuable review on the German forum. He reminds us to keep all contact surfaces clean, keep threads lubed so as to keep tailcap full tight. Also, the two protruding things near the positive contact are the mechanical reverse polarity protection. He did not report any functionality issues. :)
 

leggera16

Active member
Joined
Oct 11, 2012
Messages
37
Amaretto just posted his comprehensive and valuable review on the German forum. He reminds us to keep all contact surfaces clean, keep threads lubed so as to keep tailcap full tight. Also, the two protruding things near the positive contact are the mechanical reverse polarity protection. He did not report any functionality issues. :)


They sent me a new cap and it works better than the last one but you have to tighten it as hard as you can. It makes a grinding noise before it stops turning. Like its hitting the body before the contacts are home.

The top of these cells have a negative electrode surrounding the positive with a layer of tape. It almost looks like they planned to get the negative from the top to avoid these issues but decided against it.

The new cap makes it not as bright as my modified one. This isnt user error not keeping things clean, its some sort of machining or design error.
 

Billy Ram

Well-known member
Joined
Oct 13, 2009
Messages
424
Location
SC
My new MSO3 sn2020071238 seems to be free from the problems earlier models had. I found it will go to turbo until the battery voltage drops to 3.83v at rest. Loosening the tail cap won't make it come back and it won't go to high either. Charging the battery with my Qualacomm 3.0 took 1h. 5mins. to bring it back to 4.17v. I was seeing a max of 1.474a. while charging. My light will run on my AceBeam 20a. 5100mha on all the out puts just fine until you go to turbo. Turbo will trip the red lamp and the light will have to be rebooted. I like the holster and this compact light for every day carry for work. The beam is very use full for normal distances and has surprising throw. I like the simple UI and lock out procedure. The run time is quite long if you can refrain from showing off the turbo mode too much.:grin2:
 
Top