Acebeam        
Results 1 to 3 of 3

Thread: Troubleshooting Confusion

  1. #1
    Flashaholic*
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    42.58 N 70.84 W
    Posts
    597

    Default Troubleshooting Confusion

    I have a BOG Super premium drop in running in a Cabelas host with a flicker problem. It is a fairly pronounced flicker and sometimes just runs at a very low light level. I put in fresh cells that were tested on a meter. Then I started switching parts with a G2L. The Surefire LED runs fine in he Cabelas light and the BOG runs fine in the Surefire Light. If I put the SF tailcap on the Cabelas/BOG it runs ok, but if I put the BOG Drop in and Cabelas tailcap on the SF body, it runs fine. I am completely flumoxed here.

    If anyone has any suggestions, I'd love to hear them.
    Greg

  2. #2
    Flashaholic*
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    3,454

    Default Re: Troubleshooting Confusion

    I bet the drop-in is not making good contact on the (-) side. Try wrapping the body in some foil for a tighter fit (and better heat transfer)

  3. #3
    Flashaholic*
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    42.58 N 70.84 W
    Posts
    597

    Default Re: Troubleshooting Confusion

    Thanks...I tried the tin foil and it didn't make a difference. The problem seems to be with the tailcap. If I partially unscrew it, the light works fine, but when I tighten it I get the flicker. I guess it worked ok with the Surefire LED because it had a smaller power requirement and the contact must have been sufficient for that, but not the higher power of the BOG.....I'll admit that I am guessing.

    At this point I am considering moving the BOG to a different host.
    Greg

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •